Gamla snapphanestrider är glömda och antalet jordgubbstårtor är nästan lika många som antalet besökare.
Men det är inte bara skåningar och smålänningar som firar midsommar vid skyttepaviljongen. Hit kommer även personer från andra länder, personer som exempelvis jobbar på Ikea i närliggande Älmhult. För många är dansen runt midsommarstången synnerligen exotiskt.
Firandet börjar så smått redan på morgonen då midsommarstången kläs. Blommor som blivit över efter alla skolavslutningar har köpts för en billig peng i en blomsteraffär. Stolar och bord plockas fram och ställs under tak, vilket innebär att midsommaren kan firas både i sol och regn.
På eftermiddagen tar alla firare med sig vad man är sugen på. Sill och potatis, jordgubbstårta, kakor eller mackor, allt efter smak.
Därefter blir det allsång och dans runt midsommarstången innan Virestads folkdanslag avslutar sin midsommarrunda i just Loshult.
Att fira midsommar nästan på gränsen mellan Skåne och Småland har blivit en tradition för många. Varje år kan man räkna in flera hundra besökare.
Skyttepaviljongen byggdes 1901. Historien känns nära här. De gamla snapphanestriderna, Loshultskuppen och avrättningsplatsen som fanns en liten bit in på Skånesidan.
– Där avrättades de tre Uggleherarna, berättar Åke Olofsson från Killeberg, som själv spelat med i en teaterföreställning om Loshultskuppen.
Men det är en helt annan historia.