Men bakom kulisserna finns tankar på hur man skulle kunna satsa för att göra skolan attraktiv för både lärare och elever i framtiden.
Det har länge funnits misstankar från föräldrahåll att kommunen inte velat satsa på Visseltoftaskolan som är en av landets minsta skolor.
Detta är däremot något som barn- och skolnämndens ordförande Daniel Landin (S) inte håller med om. Han menar att det finns ett politiskt majoritetsbeslut att ge skolan en chans att växa och utvecklas och det står man fast vid.
Att det nu blivit ett bakslag genom att man inte lyckats hitta någon ny lärare inför höstterminen 2017 förändrar inte den här målsättningen, förklarar han. Men att elevantalet skulle växa av sig själv även om man hittar en lärare tror han inte. Det måste till något annat, något unikt.
– Nej, ökningen av elever kommer inte att hända av sig själv, påpekar han. Det kommer inte att räcka med inflyttning och ett ökat födelsetal heller.
Han förklarar att skolan måste skilja ut sig och erbjuda något som de övriga skolorna i kommunen saknar.
Det Daniel Landin själv funderat på och som även fallit i god jord hos hans partikamrater är satsningen på djur kopplade till skolan.
Och då handlar det inte om några fyrbenta elever utan om möjligheten att integrera och koppla djur till undervisningen och använda dem som en särskild inriktning på den lilla byskolan.
Att det nu blir ett års uppehåll för de fyra klasserna 3-6 tror han inte nödvändigtvis behöver innebära en nackdel.
– Vi får nu ett år på oss att jobba med att utveckla och göra skolan attraktiv.
Hur själva konceptet skulle kunna se ut rent praktiskt är dock fortfarande oklart. En knäckfråga är givetvis djurens väl och ve.
– Vi får undersöka hur andra skolor har gjort och göra besök där, berättar han.
Givetvis handlar det om mycket praktiska saker samt lagar och regler.
Att ha inriktning djur på skolan tror han även skulle kunna fungera som ett lockbete när det gäller att få lärare att söka sig hit.
– Och skulle även eleverna nappa på det här konceptet skulle det på sikt även kunna innebära att ha två lärare på skolan, fortsätter Daniel Landin.
Det var i december i fjol som Socialdemokraterna tillsammans med Centerpartiet och Sverigedemokraterna röstade för att Visseltoftaskolan skulle få leva kvar. En utvärdering av skolan och elevantalet skulle dock genomföras 2019. Målet var att i alla fall nå upp till 30 elever.
Tidigare har Centerpartiet tryckt på att man inom kommunen måste visa att man menar allvar med ambitionen att behålla skolan.
Daniel Landin är inte av någon annan uppfattning och menar att man ska kalla till möte redan i september. Han anser också att man bör involvera ett starkt föreningsliv i Visseltofta samt ta till sig idéer som kanske slumrar hos de boende i byn.