Daniel Landin (S) är ledamot i kommunstyrelsens ledningsutskott och instämmer i kritiken.
– Jag delar uppfattning om att nöjesutbudet ligger på en fyra, det är en rimlig skattning, säger han.
Enligt socialdemokraten är frågan viktig och det finns en enad syn om att nöjesutbudet måste bli bättre.
– Det är viktigt ur många aspekter. Ju bredare utbud av aktiviterer desto attraktivare blir kommunen.
För Daniel Landin är det viktigt med en bra relation mellan kommun och förenings- och näringsliv. Han berättar att det finns saker som kommunen kan göra för att underlätta möjlighet till att driva nöjesverksamhet.
– Vi kan till exempel ha en snabbare handläggning när det gäller tillfälligt serveringstillstånd, säger han.
Daniel Landin tror att fler mötesplatser och föreningar är viktigt för att se ett ökat nöjesutbud. Främst ser han ett behov av fritidsverksamhet för unga vuxna.
– Vi vet ju att de flyttar om de tycker att nöjesutbudet brister.
Hur orolig är du över det?
– Inte bara orolig, det är en sanning som jag ser. De som jobbar på fritidsgårdarna sänder signaler om att ungdomar fattas något.
Hur mycket har du märkt detta?
– Det är egentligen inte en nyhet, men sedan handlar det inte bara brist på nöjesutbud. Större städer och studier på annat håll lockar.
Ledamoten ser också en möjlighet att ”låna” andra kommuners nöjesutbud.
– Jag hade velat se ökade kommunikationsmöjligheter till andra städer. Man måste kunna ta sig hem till Osby även sent på kvällen. Särskilt på helger, säger han.
Efter intervjun med Daniel Landin får Norra Skåne även tag på Marika Bjerstedt Hansen (S) som är kommunstyrelsens ordförande. Hon håller med sin partikollega.
– Jag tror inte att man flyttar till Osby för nöjesutbudet, men jag tror absolut att det kan förbättras, säger hon men framhåller även medorgaransvaret:
– Det kan vara svårt för en verksamhet att vara lönsam. Det gäller att ta del av nöjeslivet om man vill ha kvar det. Ska till exempel biografen vara kvar måste man också gå på bio.